Hoppa till huvudinnehållet

Musikstudent fick Rotary stipendium

Publicerad:
Rotarys president i Degerfors Ing-Marie Larsson överlämnar ett bevis på utbetalt stipendium på 5 000 kronor till Abbas tidigare gode man Anki Ljung. Till höger stipendiaten Abbas Sadeghi.
Rotarys president i Degerfors Ing-Marie Larsson överlämnar ett bevis på utbetalt stipendium på 5 000 kronor till Abbas tidigare gode man Anki Ljung. Till höger stipendiaten Abbas Sadeghi. Foto: Privat foto

Rotary i Degerfors delade nyligen ut stipendium till en ung man som tidigare jobbat på Järnverket, men som nu fått plats på musikutbildning i Jämtland.

Abbas Sadeghi kom till Sverige som 16-åring och gick, efter att ha läst in grundskolan, en svetsutbildning som ledde till jobb på Degerfors järnverk. Efter ett halvår fick han dock sluta där, på grund av arbetsbrist.

Med hjälp av sin tidigare gode man Anki Ljung har han sökt stipendier för att kunna förverkliga sin dröm, att ägna sig åt musik. Då han kom till Sverige ville han lära sig spela gitarr och fiol, vilket han också gjorde på Kulturskolan i Karlskoga.

Nu är han 25 år och har sökt och kommit in på en reservplats på Birka Folkhögskola, utanför Östersund.

-Han fick åka på en gång eftersom det var en reservplats och därmed fick han dubbla hyror, vilket inte är lätt om man inte har någon inkomst. Därför är vi oerhört tacksamma för att han fått stipendium, säger Anki Ljung som var den som fick motta stipendiet då han befinner sig på skolan.

Artikeltaggar

DegerforsNyheterRotaryStipendier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.