Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsbyggen inför nytt kösystem med nya hemsidan

Publicerad:
Rickard Erhard vd på Degerforsbyggen AB och hyresadministratörerna Linda Dahl och Inger Oskarsson berättar om den förnyade hemsidan och nya kösystemet
Rickard Erhard vd på Degerforsbyggen AB och hyresadministratörerna Linda Dahl och Inger Oskarsson berättar om den förnyade hemsidan och nya kösystemet Foto: Anna-Stina Tallmyren

Degerforsbyggen gör om hemsidan och sin logotyp och i samband med det görs kösystemet om. Köpoängen tar man med sig, men i fortsättningen gäller det att vara aktiv i kön och uppdatera eller registrera sitt intresse en gång i halvåret.

Hemsidan hos det kommunala bostadsbolaget Degerforsbyggen AB byter utseende liksom logotypen, men det gör även funktionerna på hemsidan. I fortsättningen kommer inte de köande bli uppringda, som tidigare, om att det finns en ledig lägenhet i området de är intresserade av.

– Den uppsökande rutinen har varit ganska tidskrävande och ineffektiv. Det nya bygger på att de som står i kö aktivt är inne på mina sidor som bostadssökande och gör intresseanmälningar på de bostäder som önskas. Det kommer finnas två annonsplatser där vi lägger upp lediga lägenheter, berättar bostadsbolagets vd Rickard Erhard.

På ena annonsplatsen kommer tre av de bostadssökande som gjort intresseanmälan och har flest köpoäng erbjudas visning av lägenheten, medan det på den andra är först till kvarn som gäller för då handlar det om lägenheter som med kort varsel behöver hyras ut.

Kösystemet

Idag är det runt 300 köande och genom den nya hemsidan med nytt system får bolaget snart klart vilka av dessa som är aktivt sökande och vilka som står i kö för att samla poäng för framtida bostadsbehov.

– Kanske de tänker att de i framtiden ska sälja villan och vill stå i kö inför den dagen, förklarar hyresadministratör Inger Oskarsson.

– Det här kösystemet, där man aktivt ska gå in och uppdatera sig en gång i halvåret är något andra bostadsbolag har i regionen. Det kanske verkar krångligt till en början, men det är ganska vanligt, säger hyresadministratör Linda Dahl.

Brev kommer gå ut till alla berörda och enligt Dahl är det fiffiga med Mina sidor, som man i fortsättningen kan logga in på, att man där även kan se sina hyresavier, få tips och se egen historik kring felanmälningar och mer specifikt ange vilka områden man är intresserad av.

– Om man även anger sin e-postadress kan man välja att få tips per mail så fort en lägenhet som passar ens önskemål annonseras ut, förtydligar Erhard.

Be om hjälp

Äldre personer, som kanske inte är så inbitna internetanvändare kanske kan ta hjälp av anhörig, men det går också bra att vända sig till Degerforsbyggens kontor och få hjälp med att logga in eller helt enkelt meddela att man vill stå kvar i kösystemet.

– Vi kommer ha våra telefontider som vanligt så känner man sig osäker kan man kontakta oss. Vill man komma förbi behöver man på grund av rådande pandemi boka tid först. Vi har datorer i kundtjänst där man kan titta och vi finns till om funderingar uppstår, säger Erhard och tillägger:

– Man behöver heller inte ha en e-postadress för att kunna logga in, man kan få inloggningsuppgifter per post. Tyvärr kan man då inte få tips om lediga objekt, utan då får man se till att logga in regelbundet istället.

På hemsidan kommer det också finnas tydlig information om de olika funktionerna och hur man går tillväga.

Rickard Erhard vd på Degerforsbyggen AB.
Rickard Erhard vd på Degerforsbyggen AB. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

BostadsmarknadDegerforsDegerforsbyggenLinda DahlNyheterRickard Erhard

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.