Rapport från polisen: Arbetade utan giltiga tillstånd

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
När gränspolisen gjorde en inspektion i Degerfors uppmärksammades att en av de som arbetade på restaurangen saknade både arbetstillstånd och uppehållstillstånd.

– I onsdags utförde gränspolisen en arbetsplatsinspektion på en restaurang i Degerfors. På restaurangen arbetade en man -97 som både saknar uppehållstillstånd och arbetstillstånd på arbetsplatsen. Mannen hade erbjudits praktikarbete av Karlskoga kommun från 24 september 2020.

– Under föregående vecka har en kvinna född -00 kontrollerats av polis på Slingan i Degerfors. Vid kontrollen påträffas något som misstänks vara narkotika. Polis på plats fattade beslut om att ta fyndet i beslag. Kvinnan är nu misstänkt för innehav av narkotika.

– På Västra Långgatan har någon eller några brutit sig in i ett garage och därifrån tagit med sig stöldgods som gräsklippare, cykel och trädgårdsmöbler. Sammanlagda värdet av det som stals uppgår till nästan 20 000 kronor.

– Under lördagen tillkallas polis till Storgatan sedan en kvinna född -93 passade på att stjäla ett flak med energidryck ur en parkerad bil medan butiksägaren höll på att lasta in varor. Värdet på stöldgodset var 192 kronor.

– Inbrottslarmet på Strömtorpsskolan började ljuda under natten mot fredag sedan en eller flera gärningsmän haft sönder ett fönster. Inne i byggnaden har inbrottstjuven brutit sönder två dörrar. Vid anmälningstillfället var det osäkert vad inbrottstjuven fått med sig därifrån.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.