Hoppa till huvudinnehållet

Allsvenska storklubbar rycker i Degerforsstjärnan

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Degerfors Victor Edvardsen är en jagad man.
Degerfors Victor Edvardsen är en jagad man. Foto: FREDRIK KARLSSON

Degerfors succésäsong har knappast gått någon förbi – inte heller storklubbarna i allsvenskan.

Enligt uppgifter till NWT är nu flertalet klubbar i svenska högstaligan intresserade av DIF-stjärnan Victor Edvardsen. Det bekräftas också av spelarens agent, värmlänningen Michael Kallbäck.

– Det stämmer, det finns konkret intresse, säger Kallbäck.

Victor Edvardsen har under sin debutsäsong i superettan producerat 15 mål och sju assister. Framfarten har inte undgått lagen i allsvenskan, och enligt NWT:s uppgifter är det nu flera klubbar i allsvenskans toppskikt som vill ha Edvardsens signatur inför nästa säsong.

– Det finns intresse för flera spelare i Degerfors, men framför allt kring Victor. Men det är Degerfors som äger frågan, och Victor står under kontrakt med klubben i ytterligare två säsonger, säger Michael Kallbäck, och fortsätter:

– Sen är det inte så enkelt som att bara kolla på vilka klubbar som är intresserade. Den stora frågan är vad som är bäst för Victor och hans utveckling. Det får man väga lite, är det bättre att gå till en storklubb och kanske inte få spela, eller stanna i Degerfors och med större sannolikhet få spela där?

Det återstår fortfarande ett par matcher på denna säsong för Degerfors. Laget kan bli klart för allsvenskan redan under morgondagen.

Victor Edvardsen har tidigare sagt till NWT att han inte vill veta något om vilka klubbar som är intresserade förrän säsongen är över. Kallbäck är inne på samma spår.

– Vi väntar. Många klubbar vet inte hur budgeten kommer se ut nästa år och vill inte göra något förrän säsongen är slut. Vi får se vad som händer.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollMichael KallbäckVictor Edvardsen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.