Hoppa till huvudinnehållet

Här är framtidens författare - prisades i deckartävling

Publicerad:
Från vänster ses Karin Svensson Stenquist, Sophia Andersen Larsson, Nastexo Faisal Said och Hampus Nilsson.
Från vänster ses Karin Svensson Stenquist, Sophia Andersen Larsson, Nastexo Faisal Said och Hampus Nilsson. Foto: Privat

Elever i årskurs fem på Karlbergsskolan har granskat brott och ledtrådar under hösten som blivit flera bra deckare. Nu har skolan hållit i en deckartävling där fyra elever fick pris.

Läraren Maria Bäckman på Karlbergsskolan berättar att alla femmor gjort ett gediget arbete i svenskan under hösten.

– Olika brott, misstänkta, ledtrådar och villospår har granskats in i minsta detalj när de har läst och skrivit egna deckare, säger hon.

Fyra vinnare

För att ge eleverna en extra morot i sitt skrivande utlyste lärarna en frivillig deckartävling i skolan med priser från biblioteket, badhuset och företag.

Priserna räckte till fyra vinnare och prisutdelningen skedde i fredags. Karin Svensson Stenquist i klass 5A skrev en deckare som röstades fram till förstaplatsen. Övriga vinnare i fallande ordning var: Sophia Andersen Larsson i klass 5B, Nastexo Faisal Said och Hampus Nilsson i klass 5C.

– Vinnarna utsågs genom en demokratisk sluten omröstning. För att få fram vinnarna läste vi lärare upp bidragen för klasserna utan att någon visste vems bidrag det var, säger Maria Bäckman.

Många bra deckare

Hon och de andra lärarna i årskursen intygar att många bra deckare har skrivits av eleverna.

– Vi kan också intyga att det finns många bra deckarskrivare och kanske en och annan framtida författare i årskurs fem på Karlbergsskolan.

Artikeltaggar

DeckareKarlbergsskolanKarlskogaSkola och utbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.