Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogabor vill ha ny discgolfbana

Publicerad:
En Karlskogabo har lämnat ett förslag på en 18-hålsbana för discgolf.
En Karlskogabo har lämnat ett förslag på en 18-hålsbana för discgolf. Foto: ADAM IHSE / TT

Nästan trehundra personer har gillat förslaget på en discgolfbana i Karlskoga. Ett förslag som såväl ungdomsfullmäktige och kultur- och föreningsnämnden också ställer sig bakom.

"Discgolf även kallat Frisbeegolf ökar snabbt i popularitet och jag tycker det vore kul om Karlskoga fick en egen 18-håls bana", skrev förslagsställaren i sitt medborgarförslag i maj.

Sedan tidigare finns en discgolfbana med nio hål i Sandviken, men enligt förslagsställaren är inte banan utmanande.

I takt med att sporten växer menar förslagsställaren att det är ett ypperligt tillfälle att man i Karlskoga bygger en ordentlig bana med 18 hål, något man redan gjort i flera andra kringkommuner.

Positiva

Örebro har två banor som flitigt används. Kristinehamn, Hällefors och Filipstad har varsin discgolfbana med 18 hål.

Efter att förslaget lagts har nästan trehundra personer röstat för förslaget och i oktober landade det hos kultur- och föreningsnämnden som sett över möjligheten.

Till sin hjälp har kultur- och föreningsnämnden haft ungdomsfullmäktige som ställer sig positiva till förslaget.

Bifalla

Ungdomsfullmäktige ser fler fördelar med att anlägga en discgolfbana då det skulle utöka utbudet av spontanaktiviteter i Karlskoga och därigenom bidra till en meningsfull och mer aktiv fritid för unga. Det är dessutom en sport som kan utövas av såväl gammal som ung och en bana kan därför locka ut människor i alla åldrar att spela discgolf.

Samtidigt ger en ny bana möjlighet till bättre träning för de som vill utöva sporten.

Kultur- och föreningsnämnden instämmer i ungdomsfullmäktiges bedömning att förslaget är bra, men att det behövs vidare utredning kring ekonomi och i vilket område en discgolfbana skulle byggas.

Nämnden föreslår fullmäktige att bifalla Karlskogaförslaget.

Artikeltaggar

DiscgolfKarlskogaMedborgarförslagNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.