Karlskogahem vill höja hyrorna

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Rickard Reinli
Det är färre kommunala bostadsbolag som lämnat in om hyreshöjningar för 2021. I Örebro län är det endast Karlskogahem som yrkat om höjning, enligt Hyresgästföreningens tidning Hem&Hyra.

Pandemin kommer enligt Hyresgästföreningens förhandlingsstrateg Marcus Kjellin prägla förhandlingar om hyreshöjningar inför nästa år och han manar fastighetsägarna till "extrem återhållsamhet".

– Hyresgäster är normalt sett inte den ekonomiskt starkaste gruppen i samhället, men pandemin gör läget än mer prekärt för dem. Därför bör bostadsbolagen vara extremt återhållsamma med hyreshöjningar nu, säger han till Hem&Hyra.

Färre

Krisen har påverkat även bolagen och förutsättningarna är olika i alla kommuner, något Kjellin menar att det talar än mer för att hyrorna måste förhandlas utifrån hur det ser ut i respektive kommun.

Fram till fredagen har sexton av trettiofem kommunala hyresvärdar i Dalarna, Värmland, Sörmland och Örebro län lämnat in yrkande om hyreshöjning för 2021. Vilket är färre hyresvärdar än i normalläge.

I Örebro län är det enbart Karlskogahem som lämnat in ett yrkande på höjning.

I Karlskoga vill det kommunala bostadsbolaget höja med 2,5 procent.

Höjningarna varierar mellan 1 till 4,7 procent där den högsta höjningen finns i Storfors.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.