Ställer inga orimliga krav, eller?

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

Ibland blir jag riktigt rädd här hemma. Jag har levt med min man i 15 år men det är ibland som jag inte känner honom. Eller att han inte känner mig.

Som den gången han kom hem med prästost från affären, jag upplevde den som väldigt ”kletig” och mer doftande än vad den vanligtvis brukar vara.

Jag frågar honom om det är Arlas prästost han köpt då han hunnit kasta originalförpackningen.

Ja, det är det. Jag frågar om det är den vi brukar köpa. Ja, det är det säger han. Jag kan konstatera efter ett tusentals rostmackor med Arlas prästost att jag har god insikt i hur den vanliga osten ska smaka och inte. Det här är inte vanliga osten.

Efter mycket research så insåg jag att han köpt prästosten som är lagrad 12 månader.

”Det är ju den vi alltid köpt.” MEN NEJ, herregud jag skulle aldrig köpa den.

Eller som den gången han kom hem med Estrellas ranchdipp och inte OLW´s. Då kändes det som jag skulle få ett grand mal.

”Men det är ju samma smak” Nä, men nu vet jag inte?!

Känner han mig inte bättre än så? Vet han inte att jag är en Marabou Daim tjej och inte helnöt?

Vet han inte att jag föredrar skummad mjölk istället för mikrad? Att jag avskyr korvstroganoff och över min döda kropp att jag skulle testa äta lever?

Hur kan han inte veta att jag vill ha räfflade havssalt chips och inte sourcream & onion den här helgen? Det blåser ju nordanvind och är plus sex grader. Då vill jag ALLTID ha räfflade chips.

Det är ju också så att man vill ha glass ibland och då borde han fatta att det är citron sorbet jag menar, och den sorben äts ju ALLTID med strut. Det är äkta gräddglass med vaniljsmak som äts ur skål tillsammans med strössel och kolasås. OM det inte är så att glass äts sista helgen varje månad för då ska det vara daimglass från låda…

Hur kan han inte veta detta efter 15 år?

Förstår inte hur han kan tycka att jag ibland är orimlig att leva med.

Jag kan ju tycka detsamma om honom.

Jag kan villigt erkänna att jag är lite skeptiskt till att testa nya saker. Jag gillar mina saker, jag vill ha det på ett visst sätt hemma och jag vill kunna ha olika valmöjligheter.

Jag är också en människa som vill känna efter vad jag är sugen på till mat bland annat. Därav att jag är väldigt ostrukturerad i våra handlingar bland annat för att jag har svårt att sätta matlista för fem dagar framöver. Man vet ju liksom aldrig vad man är sugen på.

Det är inte så att jag är rädd för att testa nya saker, det är bara det att det är väldigt skönt att veta vad man tycker om eller inte.

Då anser jag att det vore det bästa för äktenskapet också om min man bara kunde börja lyssna på mig och vad jag egentligen vill ha.

Det är ju inte helt orimliga krav jag ställer?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.