Hoppa till huvudinnehållet

DIF-legendarens kritik: "Hjärnsläpp från tränaren"

Publicerad:
Ralf Edström, en av Degerfors IF:s största profiler genom tiderna, i samband med Fotbollsgalan 2013.
Ralf Edström, en av Degerfors IF:s största profiler genom tiderna, i samband med Fotbollsgalan 2013. Foto: Erik Mårtensson / TT

Degerfors missade sin andra raka matchboll via 2–5 mot GIF Sundsvall – och nu tycker klubblegendaren Ralf Edström att förändring är ett måste.

– Att de kör med 3–4–3 och inte 4–3–3 kan jag inte förstå. Det är hjärnsläpp från tränaren, säger Edström till Sportbladet.

Enligt Sportbladets artikel satt Ralf Edström ännu en gång bänkad, redo att se sin moderklubb säkra den allsvenska uppflyttningen.

Lördagen slutade i stället med förlust med 2–5 och ett nytt åtminstone uppskjutet firande.

– Jag blir skogstokig. Det gör så ont, så ont, så ont, säger Edström till Sportbladet.

– Allvarligt talat, vad sysslar de med? 2–5 hemma mot Sundsvall, det är patetiskt.

Sundsvall gjorde fyra mål inom loppet av 31 minuter i andra halvlek och det är just försvarsspelet som klubblegendaren och den tidigare radioexperten är kritisk mot.

– De har tre matcher på sig att ta en poäng. Spelarna spelar uselt men det är lika dåligt på bänken, säger Edström.

Han utvecklar:

– Ska du ta en poäng på tre matcher och vet att det läcker i trebackslinjen, då är det bara att flytta hem en gubbe. Att de kör med 3–4–3 och inte 4–3–3 kan jag inte förstå. Det är hjärnsläpp från tränaren.

Tabelltvåan Degerfors har nu två poäng och 13 plusmål ner till trean Jönköpings Södra inför slutomgången nästa lördag.

Degerfors spelar då borta mot jumbon Ljungskile medan Jönköping gästar femman Akropolis.

– Ljungskile borta, det är inte enkelt. De måste köra 4–3–3 och bort med sin trebackslinje. Inte spela på oavgjort, utan spela för vinst ändå. Men man måste ändra spelsystem, menar Edström.

Ralf Edström, 68, bor numera i Göteborg och är med två guldbollar och två VM-turneringar en av Degerfors IF:s största profiler genom tiderna.

Fotnot: Tidningen har sökt Degerfors IF:s lagledning för en kommentar om kritiken.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFFotbollRalf Edström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.