Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogaförslag: Vill ha fler aktiviteter på "Kullen"

Publicerad:
En mountainbikepark är ett av förslagen för Rävåskullen,
En mountainbikepark är ett av förslagen för Rävåskullen, Foto: MATS ENDERMARK

Två nya Karlskogaförslag har inkommit till kultur- och föreningsnämnden. Båda förslagen avser utveckling av området på Rävåskullen, men handlar om olika aktiviteter och kommer från olika förslagsställare.

För 20 år sedan fanns fortfarande Folkets park kvar på Rävåskullen, idag återstår endast en grusplan där parkens scen och dansbana en gång låg.

Senaste åren har flera förslag inkommit om att anlägga olika verksamheter både på platsen och på Rävåskullen som helhet.

Ett av de senaste kommer från en Karlskogabo som vill utveckla grusplanen genom att anlägga ett utegym samt en hundrastgård på platsen och en annan Karlskogabo vill skapa en park för mountainbikeåkare i backarna på "Kullen".

Lustighej

Hundrastgården är inget som kultur- och föreningsnämnden yttrat sig över, däremot utegymmet. Ett liknande förslag inkom redan 2018, fast då önskades utegym vid Lustighej.

Den gången menade samhällsbyggnadsnämnden att det inte var aktuellt just då, men att frågan behövde utredas vidare.

Två år senare går kultur- och föreningsnämnden på samma linje, både gällande utegymmet och bikeparken.

"Ett samlat grepp behöver tas i kommunen för att se över de olika inkomna förslagen", skriver nämnden i sin tjänsteskrivelse och nämner i samma skrivelse att Rävåsens centrala placering och området i sig uppmuntrar till en meningsfull och aktiv fritid för alla åldrar.

Positiva

Även om kultur- och föreningsnämndens yttrande till kommunfullmäktige inte går helt i linje med förslagsställarna så är de positiva till en utveckling av Rävåskullen med orden: "Att kunna erbjuda kommuninvånare möjligheter till en god vardagsmotion är något som Karlskoga som kommun månar om".

Läs mer om förslaget från 2018 Här

Artikeltaggar

GymKarlskogaförslagMedborgarförslagMTBNyheterPolitikRävåskullen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.