Suveränt jobbat

Ledare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Kajsa Juslin
Jag måste medge att när Degerfors spelade i allsvenskan förra gången insåg jag inte hur stort det var.

Jag har haft änglavingar så länge jag kan komma ihåg. Och som alla vet gick det bra för IFK Göteborg under 80-talet. Vi vann typ allt – inklusive UEFA-cupen.

Så när Degerfors besegrade Djurgården och säkrade den allsvenska platsen fattade jag inte storheten. Jag begrep inte vilken bragd det var. Allsvenska lag i min närhet var en självklarhet.

Men efter att ha följt Degerfors i 30 år så kan jag ärligt säga att nu fattar jag.

Kanske är prestationen dessutom ännu större nu. Framför allt efter att laget missat flera chanser att säkra det allsvenska kontraktet.

Jag var helt säker på de skulle vinna i Eskilstuna och allt skulle vara klappat och klart. Jag är ju absolut ingen fotbollsexpert, men det kändes som att pressen inte var så stor att de egentligen ”bara” behövde spela som vanligt och så skulle saken vara klar.

Eller inte.

Sedan dess har jag slitits mellan hopp och förtvivlan. Jag har försökt att fortsätta att tro på det. Trots att det känts som att hoppet blivit mindre hela tiden.

På redaktionen har vi haft en rad möten där vi försökt styra upp, planera och förutse vad som kan tänkas hända och hur vi ska bevaka det. Jag måste erkänna att inför matchen på Behrn Arena hade vi lite svårt att tända till. Hur det var för spelarna i DIF kan jag bara föreställa mig.

Men den gångna veckan blev det roligt igen. Det blev nerv och spänning. Vi började på allvar känna igen att Degerfors kommer att göra något historiskt och att vi måste rapportera detta så bra vi bara kan.

Och det gick bra till slut, även om firandet på natten lämnade smolk glädjebägaren.

Patrik Werner menar att han var naiv som trodde att det skulle gå att fira framgången under ordnade former. Kanske det, men jag återkommer hela tiden till samma sak: varje människa har ansvar för sina handlingar.

Hur som helst är Degerfors IF tillbaka där vi hör hemma – i Allsvenskan.

Och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att vi kan träffas på Stora Valla nästa säsong och njuta av allsvensk fotboll.

Catarina Lindström