Hoppa till huvudinnehållet

Wiktorsson: "Degerfors eller ingenting"

Publicerad:
Christoffer Wiktorsson, till vänster i bild, hoppas på att få stanna i sin moderklubb.
Christoffer Wiktorsson, till vänster i bild, hoppas på att få stanna i sin moderklubb. Foto: Adam Ihsel/TT

Tisdagens träning med Degerfors IF kan ha varit Christoffer Wiktorssons sista.

– Jag vill fortsätta. Jag har mer att ge, säger mittbacken som sitter på utgående kontrakt.

Christoffer Wiktorsson har Degerfors IF som moderklubb och har spelat där hela livet förutom en avstickare till rivalen Örebro SK mellan 2012 och 2015.

Under tisdagen avslutades den historiska säsongen 2020.

– Det är klart att det är vemodigt om man tänker på att det kan ha varit min sista träning. Det är en oviss och jobbig tid nu med blandade känslor.

Wiktorsson är säker på sin sak och vill, trots begränsad speltid, följa med till allsvenskan.

– Jag tycker fortfarande att det är kul och självklart vill man få mer speltid. Jag vill gärna vara kvar och kämpa om en startplats nästa år. Samtidigt tycker jag att det är kul att bara komma ner och hänga, träffar lagkamraterna. Det har varit kul även om jag inte fått spela så mycket.

"Stötta laget"

– Jag känner att jag ändå kan vara med och bidra på ett annat sätt. Stötta laget. Det är inte bara själva fotbollen.

Hur ser du på säsongen som varit?

– Jag hade skadeproblem i början som inte hjälpte mig i kampen om en startplats. Jag missade alldeles för mycket och när laget går bra är det svårt. Det viktigaste är ändå att det går bra för laget. Jag har bara bitit ihop och kört på. Det blir inte bättre av att tjura.

Om det inte blir ett nytt kontrakt, hur tänker du då?

– I sådana fall får det vara slut. Det är Degerfors eller ingenting. Det är här som jag vill spela. Det är så jag tänker nu i alla fall.

– Man vill ju inte missa en sådan grej, att spela i allsvenskan med Degerfors. Jag har kollat lite med andra jobb också men det är svårt när jag inte vet hur det blir. För några år sedan, när man bodde i en hyreslägenhet, hade man bara sagt att det löser sig. Nu är det lite annorlunda när man precis köpt hus. Vi får helt enkelt se vad det blir.

Wiktorsson har haft kontakt med sportchefen Patrik Werner.

– Vi har pratat lite men de ligger efter med tanke på att säsongen är så sen. Oavsett om jag får fortsätta eller inte vill man ju ha ett besked. Jag hoppas få det så snart som möjligt.

När mittbacken tänker tillbaka på lördagens match mot Ljungskile gör han det med ett enda stort leende.

– Det är sjukt stort. Så mycket känslor. Jag tror att jag kommer att uppskatta det mer och mer. En helt fantastisk känsla.

Tisdagens träning i Stora halla avslutades med ett Yo-Yo test (konditionstest).

– Det är lika tråkigt varje gång men bra för att hålla på hur man ligger till när man kommer tillbaka. Det är bara att kriga sig igenom det. Jag klarade det man skulle men det är inte så att man dansar över linjen, säger Wiktorsson med ett skratt.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerfors IFFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.