Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogatrio i landslagstrupp

Publicerad:
Bella Kanesved, Matilda Wåhlstedt och Maja Öijen tog förra säsongen guld i junior-SM i softboll med Örebro Eagles.
Bella Kanesved, Matilda Wåhlstedt och Maja Öijen tog förra säsongen guld i junior-SM i softboll med Örebro Eagles. Foto: Privat

Tre Karlskogaspelare är uttagna i den svenska landslagstruppen i softboll inför säsongen 2021.

Det handlar om Bella Kanesved, Matilda Wåhlstedt och Maja Öijen.

Matilda och Maja var med i truppen redan förra säsongen.

Att Bella nu är med för första gången kan kopplas till det starka spel som hon presterade i förra årets junior-SM-slutspel, inför ögonen på förbundskaptenen Jonna Källström.

Bella, Matilda och Maja spelar och tränar med Karlskoga Bats i juniorelitserien i baseboll. Samtidigt spelar och tränar trion med Örebro Eagles som hör hemma i elitserien i softboll.

För både Bella och Maja var det andra året i rad som de tog SM-guld, när Örebro Eagles vann JSM förra säsongen. Året innan blev de svenska mästare med Karlskoga Bats U15-lag i baseboll som slog till med en skrällseger i finalen mot Sundbyberg.

Matilda är ett år äldre än Bella och Maja och fanns därför inte med i guldlaget i baseboll. Hon är i stället den första kvinnliga spelaren i elitserien i baseboll i "modern" tid.

Precis som 2020 är den svenska landslagstruppen i år gemensam för juniorer och seniorer. Det är för att skapa en röd tråd genom verksamheten.

Artikeltaggar

Bella KanesvedKarlskoga BatsMaja ÖijenMatilda WåhlstedtSoftboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.