Hoppa till huvudinnehållet

Underhållsbidrag eller stängning

Publicerad:
Styrelsen i Folkets park har ansökt om underhållsbidrag för en rad åtgärder som ska göras i år. Foto: Anna-Stina Tallmyren

145 000 kronor i underhållsbidrag är vad Folkets park vill ha från Degerfors kommun. Alternativet är att de lämnar över ansvaret för vissa delar till kommunen, eller stänger parken.

Styrelsen för Degerfors Folkets park har vänt sig till kommunen med ansökan om bidrag för underhåll i parken under året. I fjol fick de inget bidrag av det slaget, däremot driftbidrag och hjälp med gräsklippningen vilket de även hoppas få fortsatt.

Dåligt golv

Styrelsen beskriver hur de upplåter parken till alla skolor, daghem och fritidshem som har aktiviteter i parken, hur de anordnar barnteater för förskolan utan kostnad och annat.

De beskriver också att de håller handikapp-wc öppen under säsongen. Men just på denna wc är nu golvet så dåligt att där finns risk för att trampa igenom om inget görs. Om parkstyrelsen inte får bidrag för reparation av denna lämnar de över ansvaret till kommunen. Alternativet är att de tvingas stänga parken.

Underhållsplan

Förutom att laga golvet på handikapptoaletten ska pengarna användas till målning av förråd och lagning av entréstolpar, kantklippning och ogräsbekämpning av gångar, gräsklippning, elnätsöversyn och eventuell åtgärd, lagning av avlopp i kök och rensning av hängrännor och stuprör.

En underhållsplan för de närmaste fem åren har lämnats in i samband med ansökan.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets parkDegerfors kommunPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.