Vänta bara så blir allt bra

Familj
PUBLICERAD:
För några dagar sedan gick jag för att ta ut pengar från bankomaten, så efter att jag satt in kortet, skrivit koden och det beloppet som jag vill ta ut, dyker det upp på skärmen ”vänligen vänta”.

Jag väntade men meningen ändrades inte, en minut, två, tre, då väntan var längre än normalt.

Nu började jag oroa mig, fungerar inte maskinen frågade jag mig själv, kommer kortet fastna eller? Sedan tänkte jag om kortet inte kommer ut, vad skulle jag göra? Jag behöver de nödvändiga pengarna och just precis nu.

Ska jag kontakta banken för att hitta en snabb lösning åt mig? Eller nu räcker det, kortet är redan borta, men om jag går finns risk att pengarna kommer ut och någon annan tar dem och kortet också!

Oj, det är så många frågor eftersom maskinen inte fungerar. Är det någon behandling förutom meningen ” vänligen vänta”.

Plötslig kom kortet fram.

Vid den här tiden glömde jag allt, tog bankkortet, tog pengarna och gick därifrån. Det finns ingen nöd i första taget, all ångest och alla frågor är borta nu. Det är liksom som att jag inte tänkte på det alls.

Kanske många av oss kommer ihåg fotbollsmatchen mellan Sverige och Tyskland i VM-kval i oktober 2012. Under första halvlek ledde Tyskland med 4-0. För de som rusade iväg för att lämna fotbollsläktaren eller stängde av TV-apparater i slutet av första halvlek utan att vänta på hur Sverige kom tillbaka, och gjorde fyra mål i andra halvlek och vände matchen till 4-4, har ångrat sig.

Man lär sig från detta att plötsligt löser det sig och allt kan vändas med en blixt genom Guds vilja.

Jag vet en sak och det är att allt förändrar sig med tiden. Det är ingen sorg eller ångest som aldrig går över, för allt går över, men allt har sin tid.

Mina vänner, allt som vi befinner oss i just nu är inget annat än ett ”Vänligen vänta” - vänta med förtroende, att ”Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud och Gud i honom” Första Johannesbrevet 4:16. Vänta utan ångest, vänta och vi är säkra på att kortet kommer ut oavsett hur lång tid det tar.

Vi säger hejdå till året som gått, dessa dagar som vi sent ska glömma i detalj och hoppas på att annorlunda fina dagar står för dörren.

God fortsättning!

Ossama Makhol

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.