Hoppa till huvudinnehållet

Eleverna i glädjerus – har fått tillbaka sin isbana

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Eleverna Lial Alaydi, Elsa Jakobsson, Alva Johansson, Sebastian Ivansson och Tuva Johansson var några som åkte skridskor på måndagen.  Nu hoppas de att isen får ligga kvar ett bra tag.
Eleverna Lial Alaydi, Elsa Jakobsson, Alva Johansson, Sebastian Ivansson och Tuva Johansson var några som åkte skridskor på måndagen. Nu hoppas de att isen får ligga kvar ett bra tag. Foto: Christoffer Tuulik

Termometern rasade mot minus och det kunde ha blivit sprickbildningar – men det hann aldrig bli frostigt mellan elever och kommun. Nu är isarna spolade och alla glada.

– Tack för att vi äntligen fick vår is, säger eleven Jennie Haglund

Eleverna i årskurs 5 och 6 på Bråtenskolan sitter i snön vid deras nya isbana. Det är måndag efter lunch och dags för dagens sista lektion: idrott. Skor byts mot skridskor, hjälmar åker på och ingen ser ut att ha det tråkigt.

– Det här är det roligaste vi kan göra just nu. Jag åker faktiskt inte så mycket skridskor annars, men det är kul, säger eleven Jennie Haglund.

Hon åkte även i helgen med klasskompisarna Tuva Larzon och Alva Johansson.

– Vi har väntat länge, först skulle vi inte få någon isbana. Men kommunen ändrade sig och nu är vi jättetacksamma, säger Tuva Larzon.

Nico Haapala och Lucas Adolfsson har åkt varje dag sedan isen spolades.
Nico Haapala och Lucas Adolfsson har åkt varje dag sedan isen spolades.

Åker hela tiden

– Det är jätteroligt och bra. Nu åker vi hela tiden, säger Alva Johansson.

Som tidningen skrivit tidigare spolades först endast en isbana på Stråningstorpsskolan. Eleverna på exempelvis Bråtenskolan hänvisades i stället till Nobelhallen.

Fyra isar totalt

Margareta Rosberg (M), ordförande för kultur- och föreningsnämnden, informerade dock i fredags att fler isbanor skulle spolas. Förutom Bråtensskolan spolas även grusplanen mellan Nobelstadion och Nobelhallen samt en yta på torget. Sedan tidigare har Stråningstorpsskolan en isbana.

Eleverna på Bråtensskolan väntade otåligt hela förra veckan.

– Vi höll på att skriva insändare till tidningen när kommunen plötsligt ändrade sig. Vi fick träna på att skriva insändare, men de behövde inte komma med i tidningen. Allt blir så mycket roligare nu när vi har is, säger eleven Tine Johansson.

Plötsligt plockas lite klubbor fram och några tennisbollar, som lätt rullar över isen. Idrottsläraren Andreas Ovén tycker skridskor är en riktigt bra aktivitet på idrottslektionerna nu under pandemin.

Kan åka längdskidor

– Vi är utomhus, rör oss och håller avstånd till varandra. Eleverna tycker om att åka också, säger Andreas Ovén.

Skolan har även en pulkabacke och ett längdskidspår som är draget runt skolområdet. Skolan har dessutom skidor, pjäxor och en del skridskor för utlåning men det räcker inte till alla elever.

– Vi hänvisar till Fritidsbanken i första hand. Men eleverna är verkligen ute och rör sig nu. Det är jätteroligt att vi äntligen fick is, säger läraren Lena Strömstedt.

Alma Stolphage och Moa Hedström glömde skridskor men hade kul ändå.
Alma Stolphage och Moa Hedström glömde skridskor men hade kul ändå.
Bianca Skogvoll, Tine Johansson och Alva Johansson tog en paus i snön.
Bianca Skogvoll, Tine Johansson och Alva Johansson tog en paus i snön.
Idrottsläraren Andreas Ovén
Idrottsläraren Andreas Ovén

Läs tidigare artiklar här:

Kommunen ändrar sig – spolar fler isbanorKommunen vattnar vid Stråningstorp - nu är snart isbanan klar

Artikeltaggar

BråtenskolanKarlskogaKarlskoga kommun (org)Skola och utbildningSnö

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.