Hoppa till huvudinnehållet

Wiktorsson stannar i Degerfors: "Viktig i spelargruppen"

Publicerad:
Christoffer Wiktorsson har förlängt sitt kontrakt med Degerfors IF.
Christoffer Wiktorsson har förlängt sitt kontrakt med Degerfors IF. Foto: Kajsa Juslin

Christoffer Wiktorsson har förlängt sitt kontrakt med Degerfors IF.

– Det känns väldigt bra att vi kunde hitta en lösning, säger trotjänaren.

När Degerfors IF sparkade i gång säsongen 2021 fanns Christoffer Wiktorsson med på fotbollsplanen – utan kontrakt.

I en intervju med tidningen i slutet av 2020 sa mittbacken att det var Degerfors som gällde eller ingenting.

– Det är klart att det har varit en lite halvseg väntan men jag har ändå varit med och tränat. Det är inte så att jag ligger efter på något sätt. Nu känns det väldigt skönt att allting är klart.

Wiktorsson tänker att han ska kombinera allsvensk fotboll med jobb.

– Jag har tittat på lite olika möjligheter att bli timanställd någonstans. Det är ingenting som är klart ännu. Mitt huvudfokus kommer så klart att vara fotbollen men samtidigt blir jag inte yngre. Det kan vara bra att ha ett "riktigt" jobb också.

Det nya kontraktet gäller över säsongen 2021. En säsong som kan bli hans sista på elitnivå.

– Det är väl lite oklart. Jag börjar närma mig slutet men samtidigt beror det på hur det går den här säsongen. Vad jag får för roll och så vidare. Nu har jag flyttat hem, köpt hus och någon gång ska man väl gå vidare. Men det här är ett år jag vill uppleva. Ett år i allsvenskan med Degerfors.

Hur ser du på chanserna till speltid?

– Det kommer ju att vara tuff. Det är en hård konkurrens och det ska det också vara i ett allsvenskt lag. Jag ska göra mitt bästa, så klart, för att få spela så mycket som möjligt.

Wiktorsson, som har Degerfors som moderklubb, ser fram emot 2021.

– Det är stort och ska bli en upplevelse. Vi vill bevisa att vi hör hemma i allsvenskan.

Mittbacken har lirat allsvensk fotboll tidigare. Då i Örebro SK mellan 2012 och 2015.

Hur ser du på årets trupp?

– Jag tycker att det känns bra. Sedan är det ju en skillnad på superettan och allsvenskan. Vi kommer inte att vara lika spelförande som förra säsongen. Får vi det att stämma tror jag absolut att vi kan utmana många lag. Men visst kommer det att bli tufft.

– Prio ett är ju att hålla oss kvar. Vi kan inte gå upp och säga att vi ska vara ett topplag. Men kan lag som Sirius, Mjällby och Varberg göra bra ifrån sig så kan även vi det.

Sportchefen Patrik Werner till klubbens hemsida.

– Det är viktigt att vi behåller egna produkter. Han spelade inte jättemycket förra året, men när han spelade var han bra. Vi vann alla matcher han startade. Han har visat att han håller och dessutom är han viktig i spelargruppen. En ledarfigur som är väldigt bra att ha. Därför valde vi att förlänga.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollPatrik Werner

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.