Drogad förare hade knark i bilen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En man i 60-årsåldern från Småland har dömts vid Örebro tingsrätt till 5 000 kronor i dagsböter för olovlig körning, rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott.

Den var den 22 juni 2020 som polisen stoppade mannen när han körde bil på Smalspåret i Karlskoga. Mannen uppvisade tecken på att vara påverkad som beslut togs om visitation och han togs med till förhör och provtagning. Vid visitationen påträffades 74 tabletter kodein som är narkotikaklassade. Testresultatet visade att mannen hade använt de narkotikaklassade preparaten, alprazolam, oxikodon och kodein.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.