Har behandlat personalen illa

Insändare
PUBLICERAD:

Debatten om förlossningen i Karlskoga går vidare
Foto: Christine Olsson/TT
Jag kommer att fortsätta att tjata om hur uselt ledningen har behandlat personalen och hanterat stängningen av BB Karlskoga.

Senaste är att de säger att det inte är en ekonomisk orsak, vilket jag tvivlar på, självklart handlar det om ekonomi: Det måste ju in slantar för att betala alla nybyggen på USÖ.

Det sägs även att det alltid finns plats i Örebro, även det fel då patienter skickats till Västerås eller Karlstad. Inga barnmorskor finns säger ledningen men det är ju ledningen som medvetet sett till att de slutat.

Däremot så tror jag att flertalet barnmorskor arbetar kvar inom vården med andra uppgifter. Med en annan ledning som förstår hur personalen skall behandlas så är jag övertygad om att de flesta av personalen skulle återvända till BB Karlskoga om det öppnar igen.

Påståendet att det är farligt att föda barn på BB Karlskoga är ju ett mycket fult påhopp på personalen som under alla åren varit uppskattade och prisbelönade.

Det är tråkigt att det finns en tystnadskultur inom landstinget skapat av ledningen som gör att någon vågar kliva fram och säga sanningen av rädsla för att mista sitt arbete eller bli behandlade som personalen från BB Karlskoga.

Det som är viktigt att komma ihåg är att stängningen av BB Karlskoga medför även negativa signaler på övrig verksamhet på Karlskoga lasarett för det finns väl inte någon i Karlskoga/Degerfors som kan lita på vad regionledningen säger?

Curt-Ola Fridèn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.