Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors kan få sin första padelhall

Publicerad:
Här i samma fastighet som RNM Mekaniska håller till har Degerfors Industrihus ansökt om bygglov för en padelhall, för en intressents räkning.
Här i samma fastighet som RNM Mekaniska håller till har Degerfors Industrihus ansökt om bygglov för en padelhall, för en intressents räkning. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Degerfors kan nu komma att få sin första padelhall. Nu återstår endast en detalj i bygglovsansökan för ett positivt besked som ger klartecken till anläggningen.

Det kommunala bolaget Degerfors Industrihus har sökt tidsbegränsat bygglov för en padelhall i ena delen av en industrilokal på Kvarnberg.

Padel kan liknas vid tennis, eller squash då man även kan använda sig av väggarna i spel, med nät som i tennis. Enligt uppgift finns idag runt 400 padelbanor runt om i Sverige idag då dess popularitet bara exploderat på senare år. Men det här lär blir den första i Degerfors.

Johannes Carpenter, fastighetschef i bolaget, berättar att de söker bygglov för en intressents räkning som vill hyra lokalen och driva verksamheten. Direkt de får klartecken kommer de dra igång byggnationen och det handlar om en automatiserad anläggning om två dubbelbanor och en singelbana.

Positiva

– Byggnaden har rätt höjd och det är mer eller mindre tomt i ena delen, där man nu vill bygga padelhall. Men planen måste ändras, för där medges endast småindustriändamål idag, berättar bygg- och miljönämndens ordförande Franz Maretta och fortsätter:

– Det är roligt om lokalen kommer till användning så det sa vi ja till. Det enda som måste till nu är att räddningstjänstens yttrande över brandskyddsbeskrivningen ska kommuniceras med sökanden. Därefter kan jag, som ordförande, fatta beslut på delegation.

Tidsbegränsat

Det handlar om ett tidsbegränsat bygglov på tio för lokalen som är drygt 800 kvadratmeter. I projektbeskrivningen kan man utläsa att man på sikt vill bygga en separat padelhall.

I hallen intill finns tillverkningsindustri, men verksamheterna kommer vara helt avskilda och troligen vara verksamma vid olika tider på dygnet.

Artikeltaggar

Bygg- och miljönämndenBygglovDegerforsDegerfors Industrihus ABFranz MarettaIndustrierJohannes CarpenterPadelPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.