Hoppa till huvudinnehållet

Finskt tema på tipspromenad

Publicerad:
Reidar Berg var en av vinnarna.
Reidar Berg var en av vinnarna. Foto: Privat

Under vintern har varje vård- och omsorgsboende i Karlskoga haft möjlighet att sätta upp en tipspromenad inne på respektive enhet. Den 1 februari fick de 22 vinnarna sina priser.

Man fick bland annat frågor kring den finska kulturen och språket. Detta för att höja uppmärksamhet på Sverigefinländarna i kommunen och sprida kunskap kring den finska kulturen och dem som bor här. Vem som helst kunde gå denna promenad oavsett man hade finskt ursprung eller ej. Vanligtvis brukar man köra tipspromenader ute i allmänutrymmen på Vård och omsorgsboendena, VOBO, men på grund av pandemin fick den flytta in till varje enhet istället.

Mugg och godis

Sammanlagt 22 personer vann en varsin muminmugg med godis i och en tygväska med information från finska förvaltningen. Priserna delades ut av Nina Bäckman, aktivitetssamordnare för samtliga Vård och omsorgsboenden i Karlskoga kommun.

Karin Karlsson vann också.
Karin Karlsson vann också. Foto: Privat

Syftet var även att ge möjlighet att röra på sig för hälsans skull och motverka pandemins verkningar.

"Vi har upptäckt att härliga priser kan vara god för motivationen när det gäller att aktiveras på VOBO nu när det mesta måste ske på deras hemmaplan och med samma boendegrupp, säger Nina Bäckman i ett pressmeddelande“.

Artikeltaggar

FamiljNina BäckmanTipspromenaderVård och omsorgVobo

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.