Hoppa till huvudinnehållet

Försvarsmakten ska bevaka gränsen till Norge

Publicerad:
Polisen har bett militären om hjälp med bevakning av gränsen mot Norge. Foto: Torstein Bøe/NTB/TT

Polisen har bett svensk militär att hjälpa till med bevakningen gränsen mot Norge, rapporterar Svenska Dagbladet. Enligt tidningens uppgifter kommer försvaret att tacka ja till förfrågan och det ska röra sig om bevakning av åtta gränspassager.

Anledningen till gränsstängningen är smittspridningen som sker i Norge.

– Vi kan bekräfta att vi har skickat hemställan till flera myndigheter om stöd och samverkan. Innehållet kommer vi att kommunicera när vi fått besked från respektive myndighet, säger Stefan Marcopoulos vid polisens pressjour till SvD.

Det rådande inreseförbudet från Norge gäller till och med 14 februari, men kan förlängas.

Nytt inreseförbud från lördag

Artikeltaggar

Inrikes/utrikesNorgeSvenska DagbladetSverige

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.