Hoppa till huvudinnehållet

Forskare har fått stipendier ur Johan Janssons stiftelse

Publicerad:
Göteborgs Universitet.
Göteborgs Universitet. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Trots coronapandemin har Johan Janssons stiftelse kunnat fortsätta stödja sarkomforskningen i Sverige, även om det inte varit under samma former som tidigare år.

Normalt sett bjuder stiftelsen alla stipendiater till en gemensam lunch vid Medicinska Fakulteten vid Göteborg universitet, varav de får presentera sina vinnande forskningsprojekt och mottaga sina stipendier. I år var detta inte genomförbart.

Följande forskare har efter 2020 års ansökningar fått stöd för sin sarkomforskning under 2021 och delar på ett sammanlagt belopp på 950 000 kronor. Doktoranderna är Lisa Andersson, Soushila Dolatabadi, Stefan Filges, Gustav Johansson, Manuel Marcellano och Christoffer Vannas. Post doktoranderna är Parmida Ranji, Emma Jonasson och Tobias Österlund. Samt överläkarna Peter Bergh och David Wennergren.

Sarkom är elakartade tumörer som drabbar skelett och mjukdelar på människor i alla åldrar.

Johan Jansson stiftelse inrättades den 3 november 1997 av familjen Kajsa och Harald Jansson och Susanne Hede till minne av deras bortgångne son och make, då 32 år gammal.

Artikeltaggar

Johan Janssons stiftelseNyheterStipendier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.