Hoppa till huvudinnehållet

Isabella vill utveckla lantbruket

Publicerad:
Isabella Odmark.
Isabella Odmark.

Karlskogabon Isabella Odmark är en av fyra nya ledamöter som har föreslagits till LRF Ungdomens riksstyrelse. De nya ledamöterna ska utses vid riksstämman i mars.

– LRF Ungdomen är ett nätverk för unga inom den gröna näringen och som jobbar för att driva frågor som är viktiga för att kunna utveckla lantbruksbranschen i Sverige, säger Isabella Odmark.

Hon är 28 år och bor tillsammans med sin sambo i Lämås i Karlskoga kommun.

– Jag hoppas verkligen att jag får bli en del av riksstyrelsen. Det vore väldigt roligt, för det här är något jag verkligen brinner för. Jag vill jobba för att göra det enklare att driva lantbruk.

Skulle hon bli invald vill hon dessutom jobba för att öka medvetenheten om lantbruk hos allmänheten.

– Det är allt färre som har en koppling till lantbruksbranschen och vet hur maten faktiskt produceras. Man handlar maten på affären, men har ingen aning om var den kommer ifrån. Det är en viktig fråga för oss att lyfta fram vilka fördelar det innebär att välj svenska livsmedel, säger hon.

Hon konstaterar att det är ganska vanligt att folk tror att det inte är någon större skillnad på djurhållning i Sverige jämfört med övriga världen.

Lokala frågor

– Men vi har världens bästa och striktaste djurskyddslagar. Ett bra exempel på att vi tar hand om våra djur är att vi använder minst antibiotika i EU. Det är ett jättebra tecken på att vi har god djurvälfärd eftersom djuren blir sjuka om man inte tar hand om dem och då behöver man behandla dem med antibiotika.

Hon påpekar att hon även kommer att driva lokala frågor från länet, om hon skulle bli invald.

– Styrelsen jobbar med de motioner som de får in på stämman, och de motionerna kommer ju från regionerna, så det kan absolut vara motioner som kommer härifrån.

Isabella har gjort praktik på LRF i Bryssel, något som hon tycker var väldigt lärorikt.

– EU-frågorna är väldigt intressanta och viktiga. Många av de beslut som fattas där påverkar oss här hemma på gårdsplanen.

LRF Ungdomen håller sin stämma digitalt den 3 mars.

Artikeltaggar

KarlskogaLantbrukLRF UngdomenNyheterÖrebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.