Stålproduktionen ökar

Näringsliv
PUBLICERAD:
Under årets första månad producerades 428 tusen ton råstål i Sverige. Det är aningen mer än i januari 2020, vilket innebär att svensk råstålsproduktion har ökat fyra månader i följd, visar siffror från Jernkontoret, som är den svenska stålindustrins branschorganisation.

Under januari 2021 producerades det i Sverige sammanlagt 428 tusen ton råstål. Jämfört med januari 2020 är det en ökning med 0,6 procent.

”Detta förstärker bilden av att återgången till normala produktionsvolymer för råstål, det vill säga pre-corona, inte är tillfällig. Det hänger på decimalen, men januari är nu den fjärde månaden i följd med ökad råstålsproduktion”, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret i ett pressmeddelande.

Produktionsstatistiken sammanställs av Jernkontoret och bygger på uppgifter från elva stoltillverkare i Sverige.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.