Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors värvar: ”Allsvensk rutin”

Publicerad:
Jonathan Tamimi har skrivit på ett tvåårskontrakt. Foto: Victor Lundmark

Degerfors IF har hittat en ny ytterback. Jonathan Tamimi, senast i Mjällby, är klar för klubben.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck, säger Tamimi efter dubbla träningspass.

Jonathan Tamimi har ett förflutet i flera svenska klubbar. De senaste åren har ytterbacken tillhört lag som Hammarby, Jönköpings södra, Sundsvall och Mjällby.

Tamimi ser tillbaka på ett stökigt 2020.

– Det fanns lite olika alternativ innan coronan tog fart. Det blev kaos faktiskt. Jag hamnade i ett läge där jag var utan klubb sista dagen innan transferfönstret stängde. Det viktigaste då var bara att hitta ett lag så jag skrev ett korttidskontrakt med Mjällby som sedan förlängdes under sommaren.

Väl i Mjällby blev det 20 matcher varav 16 från start. Nykomlingen stod för en succésäsong och slutade på femteplats i allsvenskan.

– Resultatmässigt var det bra men fotbollsmässigt... Det var en filosofi som jag inte gillade. Jag är skolad på ett sätt att våga spela, ta sig ur trånga ytor och viljan att föra matcher. I Mjällby var det inte riktigt så. Det blev en omställning.

Tamimi spelade både som höger- och vänsterback.

– Jag hoppade lite mellan båda positionerna och det gjorde väl mig lite fundersam över vart de ville ha mig egentligen. Jag är en högerback. Det är min naturliga position.

Efter säsongen 2020 var det aldrig aktuellt att stanna i Mjällby.

– När jag fick höra av min agent att det fanns intresse från Degerfors så gick det rätt så snabbt. Jag gjorde min research och såg några träningsmatcher. Jag ville få mig en uppfattning och det kändes bra. Det är ett lag som vågar spela och som vill styra matcherna. Det gillar jag.

Vilka förväntningar har du på 2021?

– Jag hoppas att vi forsätter med den här filosofin. Att vi vågar spela och ger järnet. Samtidigt ska vi vara ödmjuka. Det kommer att bli en intressant säsong. Jag ser fram emot det här väldigt mycket.

Sportchefen Patrik Werner:

– En bra spelare som visade det direkt på träningen. Det är en ganska etablerad spelare som är snabb och har en bra högerfot.

Hur ser du på truppen nu?

– Vi behöver en mittback. Sedan vet man inte. Det kan bli skador och det kan bli så att någon klubb nyper någon spelare men just nu är det lugnt.

Werner berättar att det inte kommer att bli klart med någon mittback inom den närmsta tiden.

– Vi har lite namn men det ska kännas 100 procent rätt. Det är bättre än att det ska gå fort. Vi känner ingen panik. Det finns en hel del spelare på marknaden men vi avvaktar lite till.

Tamimi är spelklar till måndagens cupmatch mot Elfsborg på bortaplan.

Degerfors IF:s truppbygge

Kontrakt över 2021: Christoffer Wiktorsson, Ferhad Ayaz, Oliver Ekroth, Ismael Diawara,Tufve Östlund, Christos Gravius, Daniel Janevski och Hugo Claesson.

Kontrakt över 2022: Jonathan Tamimi (ny från Mjällby), Anton Kralj (ny från Sandefjord, Norge), Sargon Abraham (ny från IFK Göteborg), Nicklas Maripuu (ny från Akropolis), Adhavan Rajamohan (ny från Akropolis), José Segura Bonilla (utlånad till Åtvidaberg), Erik Grandelius (utlånad till Åtvidaberg), Johan Bertilsson, Erik Lindell, Victor Edvardsen, Villiam Dahlström, Adam Carlén, Sebastian Ohlsson, Jeff Gal.

Kontrakt över 2023: Gustav Granath och Abdelrahman Saidi (ny från Norrby).

Förluster: Marcus Astvald (Öster), Axel Lindahl (Bodö/Glimt), Jacob Ortmark (Sirius), Linus Olsson (Åtvidaberg) och Emil Portén.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollJonathan TamimiPatrik Werner

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.