Hoppa till huvudinnehållet

Mittenperioden förstörde för BIK

Publicerad:

BIK Karlskoga förlorade borta mot Västervik som vann med 6–3. BIK hade ledningen efter första perioden men i andra blev det fyra raka baklängesmål.

BIK kom från två raka förluster mot Västervik men tog ledningen i onsdagens match efter 7.31. Gustaf Thorell styrde in pucken efter förarbete från Victor Berglind och Henrik Björklund.

Västervik hade en riktigt bra kvitteringschans i första perioden när Tim Juel var överspelad. BIK skapade å sin sida ett par lägen som kunde ha betytt en tvåmålsledning.

Vändningen

Även om det var värmlänningarna som startade bäst i andra perioden så kvitterade Västervik efter 4.09, ett fint soloanfall signerat Viktor Liljegren.

Efter 9.36 tog Västervik ledningen. Kellen Jones svarade för en fin, och öppnande, passning till Victor Öhman som fick mycket yta att sikta på då det handlade om en snabb sidledsförflyttning för BIK-målvakten.

Västervik hade tillfällen att göra ett tredje mål men Juel stod emot bra, innan Oscar Pettersson bjöds på ett friläge och säkert placerade in pucken i mål.

BIK tog sig efter det fram till ett par fina möjligheter som kunde ha betytt att laget närmat sig målmässigt men Daniel Marmenlind klarade av de prov som bortaspelarna satte honom på.

Efter 18.15 gjorde Västervik 4–1. Joakim Hagelin var sist på pucken efter en tät situation framför BIK-målet.

Ett nytt hopp för BIK tändes med 18.31 spelat. David Lilja stod för målet, assisterad av Åke Stakkestad.

Strax efter handlade det om numerärt överläge, efter matchens första utvisning, men det blev inte något tredje mål då.

Fruktlöst försök

Efter 10.59 gjorde Victor Öhman 5–2.

BIK hade en puck i målramen, genom Sebastian Fakt, och ett numerärt överläge utan att kunna närma sig.

Det tredje målet dröjde nu tills 15.59. Henrik Björklund gjorde det i spel fem mot fyra, assisterad av Filip Roos.

Med 2.40 kvar av tredje perioden tog BIK ut målvakten för att chansa med sex utespelare men det försöket blev fruktlöst.

Kellen Jones fastställde slutresultatet till 6–3 i tom kasse när det spelats 18.40.

Matchfakta

Tabellen

BIK spelar sin nästa match på söndag då laget i Norrköping tar sig an Vita Hästen. Nästa hemmamatch spelas på onsdag. Almtuna svarar för motståndet i den drabbningen.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagDavid LiljaGustaf ThorellHenrik BjörklundHockeyallsvenskanIshockeyVästervik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.