Hoppa till huvudinnehållet

Nytt hopp för hemmapremiär på Stora Valla: ”Nu är det ju roligt däremot”

Publicerad:
Suzanne Hällström, klubbchef i Degerfors IF.
Suzanne Hällström, klubbchef i Degerfors IF. Foto: Dennis Pavlovic

Den intresserade personen har dragit tillbaka sin begäran om överprövning till förvaltningsrätten. Nu hoppas kommunen och DIF åter på hemmapremiär på Stora Valla.

– Det känns naturligtvis jättebra att komma i gång igen, säger Suzanne Hällström, klubbchef i DIF.

Efter beslut i rätten: "Strålande” avgörandeBelysningen sinkas - upphandlingen till rättenLysande beslut – Degerfors hemmamatcher räddade

Planbelysningen har varit ett stort orosmoln för arenaägaren Degerfors kommun och hyresgästen Degerfors IF sedan de nu nedmonterade ljusmasterna underkändes och bedömdes som fallfärdiga vid en besiktning i början av december.

Kommunen och DIF satte strax därefter samman en arbetsgrupp.

Målet har hela tiden varit att de nya ljusmasterna ska vara monterade och godkända innan 18 april, detta för att undvika spel på reservarenan Behrn arena i säsongens första hemmamatch mot Kalmar.

Den ambitionen åkte på ett bakslag i torsdags.

Det blev då känt att en intresserad person hade vänt sig till förvaltningsrätten med begäran om överprövning av upphandlingen då denne ansåg att Degerfors kommun hade utannonserat och genomfört upphandlingen på ett felaktigt sätt.

Personen begärde anstånd i 14 dagar för att kunna inkomma med kompletterande uppgifter om felaktigheter i ett läge när det återstod 50 dagar till hemmapremiären.

– Jag har haft lite ont i magen över det här, det har varit obehagligt. När man inte kan göra något själv utan måste sätta sig ner och vänta på besked från någon annan... Det passar inte mig, säger Suzanne Hällström.

"Kändes tröstlöst"

Degerfors IF:s klubbchef hade helt andra känslor i kroppen på tisdagseftermiddagen.

Detta sedan den intresserade personen dragit tillbaka sin överprövning, vilket bekräftas av servicenämndens ordförande Patrik Renberg (S).

– Jämfört med om det här skulle ha gått vidare inom förvaltningsrätten... Då hade det inte gått att spela första hemmamatchen på Stora Valla. Det visste vi ju efter förvaltningsrättens uttalande om att det kunde ta många månader att reda ut det här i så fall. Det kändes tröstlöst då, säger Hällström.

– Jag är precis som "Linus på linjen". Nere och deppig ibland, men nu är det ju roligt däremot... Allvarligt talat så känns det naturligtvis jättebra att komma i gång igen. Varje dag som har gått har varit en dag mindre för dom att bli klara på.

Förvaltningsrätten har beslutat att någon tiodagarsfrist inte ska gälla i det här fallet.

Arbetsgruppen kan därmed återgå till arbetet med att få upp nya ljusmaster innan 18 april per omgående.

Nästa steg är att skriva avtal med intressenten som fick upphandlingen i förstaläget.

– Det blev en vecka försenat nu. Det kommer att bli tight, men jag hoppas och tror ju att alla kommer att göra sitt bästa, säger Hallström om spel på Stora Valla 18 april.

Degerfors spelar tre hemmamatcher innan EM-uppehållet: Kalmar söndag 18 april, Djurgården söndag 9 maj och Örebro söndag 16 maj.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors kommunFotbollPolitikStora VallaSuzanne Hällström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.