Hoppa till huvudinnehållet

Folkets park får stöd från kommunen i år

Publicerad:
Trivseldans är bara en av många saker som brukar anordnas i Degerfors Folkets park. Foto: Roger Gleisner

I fjol fick de inget underhållsbidrag, men ett driftsbidrag som dock inte täckte kostnaderna. Men nu beviljas Folkets park stöd från kommunen.

Nytt krisstöd för lokala kulturföreningar

Degerfors Folkets park har hos kommunen ansökt om 145 000 kronor i underhållsbidrag och 91 000 kronor i driftbidrag.

– De har begärt bidrag förut, men nekats. Men nu gäller det handikapptoaletten i parken som är dålig, säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly (V) och fortsätter:

– Parken ordnar så mycket, allt från teater för barn till trivseldans för äldre. Så det vill vi värna om och de får bidrag.

Underhåll

Handikapptoaletten är så bristfällig att det föreligger risk för genomtramp, enligt parkstyrelsens beskrivning. Genom bidraget kan den åtgärdas och alternativet var en eventuell stängning av parken.

Totalt är det tio byggnader som behöver underhåll i parken plus grönområden. Vad gäller gräsmattorna har parken fått hjälp från kommunen med klippning och önskar få det även fortsättningsvis.

Artikeltaggar

Anneli MyllyDegerforsDegerfors Folkets parkPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.