Hoppa till huvudinnehållet

Padelpremiär i Degerfors den här månaden

Publicerad:
Stefan Ståhlberg, som är en av initiativtagarna till den första padelhallen i Degerfors.
Stefan Ståhlberg, som är en av initiativtagarna till den första padelhallen i Degerfors. Foto: Rasmus Isaksson

Nu återstår endast installation av de tre banorna innan Degerfors Padel är redo för spel.

– Vi hoppas att vi är i gång i mars månad, säger Stefan Ståhlberg, en av initiativtagarna.

I slutet av januari skrev tidningen att det kommunala bolaget Degerfors Industrihus hade sökt tidsbegränsat bygglov för en padelhall i ena delen av en industrilokal på Kvarnberg, i samma lokal som RNM Mekaniska bedriver verksamhet.

Stefan Ståhlberg och Alex Elgh, som är ägare i Crossfit Karlskoga, hade fått upp ögonen för padel vid sidan av crossfitpassen och såg padelpotential i byggnaden.

– Padel har blivit en stor grej, det finns ett jätteintresse. Problemet har varit att hitta en befintlig lokal med rätt takhöjd. Vi har letat och när vi sprang på den här lokalen tänkte vi "nu jäklar kör vi", säger Ståhlberg.

Ståhlbergs och Elghs företag, Spkk Motion Karlskoga AB, kommer att hyra hallen av Degerfors Industrihus och driva verksamheten.

Hallen kommer att vara automatiserad och efter mycket arbete under februari närmar det sig nu alltså padelpremiär i Degerfors.

– Vi har precis fått upp skylten (Degerfors Padel, namnet på hallen). Lokalen står helt redo för att ta emot tre banor. Vi väntar bara på att de ska komma så att de kan installeras. Det tar någon dag, men efter det är allting klart.

Hur är känslan nu när premiären närmar sig?

– Spännande! Det har varit ganska slitsamt nu under uppbyggnaden, men nu känns det jäkligt positivt.

Degerfors Padel kommer erbjuda två dubbelbanor och en singelbana.

Artikeltaggar

DegerforsPadelStefan Ståhlberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.