Inspektion: Karlskogaföretaget kan få näringsförbud

Arbete
PUBLICERAD:
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Arbetsmiljöverket har slagit ned på arbetet med riskerna om covid-19 hos ett Karlskogaföretag. Åtgärdas inte bristerna kan det leda till förbud eller böter.

Vid en inspektion i början på mars hos ett Karlskogaföretag har Arbetsmiljöverket slagit ner på företaget- Om bristerna inte åtgärdas kan det leda till att företaget antingen för förbud eller får böter.

I sin inspektion har Arbetsmiljöverket konstaterat att vissa bitar fungerar bra, men att det finns förbättringsområden i arbetet med att bedöma riskerna om covid-19 och kräver att företaget gör en riskbedömning samt de åtgärder som behövs.

Riskbedömningen ska främst innehålla information om hur viruset kan skapa ohälsa och olycksfall i verksamheten samt vilka konsekvenser det kan få för den enskilde arbetstagaren vid kontakt med viruset.

Företaget har fram till 8 april på sig att göra en riskbedömning, vidta åtgärder och skapa en handlingsplan för de åtgärder som inte kan göras inom satt tid.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.