Hoppa till huvudinnehållet

Berts tid är nu – ny bok och ny tv-serie

Publicerad:
Här är Bert och hans familj från nya tv-serien.
Här är Bert och hans familj från nya tv-serien. Foto: Daniel Stigefelt/C More

Alldeles nyss kom en helt ny Bert-bok – nu är det även dags för en ny tv-serie. Den 1 april är det premiär på C More.

Karlskogabördiga kusinerna Anders Jacobsson och Sören Olssons Bert håller än. De första böckerna kom för 34 år sedan, men Bert själv har inte kommit längre än till tonåren.

14 år är han i tv-serien, som i tio delar tar med tittarna in i en ganska skruvad tonårstillvaro.

– Det har varit väldigt spännande att få gå in i karaktären Bert och hans galna värld där det händer saker hela tiden. Tonåren är ju något vi alla går igenom men Berts tonår är lite speciella, säger Adrian Macéus som spelar Bert i serien.

Själv är han 15 och har tidigare bland annat gjort huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stockholms stadsteater och i julkalendern Storm på Lugna gatan.

Ny karaktär

De som läst böckerna om Bert kommer att känna igen kompisarna Åke (Samy Karlsson Fariat) och Lill-Erik (Arvid Bergelv), men får också träffa en helt ny karaktär: den tävlingsinriktade musiknörden Thora (Lily Wahlsteen).

Berts familj består av mamma Madelene (Emma Peters), pappa Fredrik (Anders "Ankan" Johansson) och mormor Svea, spelad av Ing-Marie Carlsson som gör comeback i Bert-världen eftersom hon spelade Berts mamma i tv-serien från 90-talet.

Bert produceras av FLX på uppdrag av C More. De fyra första avsnitten släpps på premiärdagen den 1 april. Därefter släpps två avsnitt per vecka.

Artikeltaggar

BarnböckerKarlskogaLitteraturSören OlssonTV

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.