Hoppa till huvudinnehållet

Flera lastbilar bryter mot reglerna

Publicerad:
De nya skyltarna är på plats. Men många lastbilar med släp struntar i de nya reglerna.
De nya skyltarna är på plats. Men många lastbilar med släp struntar i de nya reglerna. Foto: Anders Persson

Processen med att få bort tung trafik på Filipstadsvägen är påbörjad, men än så länge fortsätter det ändå som tidigare.

– Nu hänger skyltarna på plats och förbudet har börjat gälla, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Ronnie Erhard (M).

Samhällsbyggnadsnämnden i Karlskoga fattade vid årsskiftet beslut om att flytta tung trafik från Filipstadsvägen. Den nya sträckningen skulle i stället gå igenom den stora rondellen, men än så länge har ingenting förändrats och många har frågat om varför ingenting förändrats.

– Vi har väntat på skyltarna och det har tagit lite längre tid än vad vi hade väntat. Men nu hänger skyltarna på plats och förbudet har börjat gälla, säger Erhard.

Förbudsskyltar för tung trafik på Filipstadsvägen
Förbudsskyltar för tung trafik på Filipstadsvägen Foto: Anders Persson

Filipstadsvägen mäts löpande gällande fordonsmängder och andel tung trafik, och är en av Karlskogas definierade huvudgator, och beslutet kom till efter att det under många år framförts klagomål på höga bullernivåer.

– Man har provat olika åtgärder tidigare utan framgång och det är på tiden att något görs, sade Erhard efter att beslutet fattats.

Han säger att märker de att trafiken inte minskar så ska trafikavdelningen på kommunen göra mätningar efter sommaren.

– Märker vi att den här åtgärden inte hjälper, så får vi göra fysiska åtgärder, typ hinder eller att smala av vägen. Men det blir en rejäl kostnad jämfört med att sätta upp skyltar, säger Erhart.

Tanken med beslutet är att den tunga trafiken i stället skall ta vägen genom den stora rondellen och sedan vidare upp på Drottningvägen och efter sommaren ska man mäta trafiken och se hur reglerna har följts.

Artikeltaggar

FordonKarlskogaLastbilarTrafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.