Hoppa till huvudinnehållet

Bilar från länet på bilträffen i Lidköping

Publicerad:
Cruising Raggare Lidköping Foto: Sören Turesson

Den stökiga bilträffen i Lidköping under lördagen kan ha lockat lokala motorintresserade att åka dit.

Stökigt när raggarna möttes: ”Det var en träff för fylleslag”

Under dagtid lördagen samlades det på flera håll i länet bilintresserade. Så även i Karlskoga och Degerfors.

Några eller flera av dessa befaras ha varit i Lidköping på den inofficiella bilträff som startade redan vid 15-tiden på lördagen.

Bilträffen beskrivs i media som stökig med mycket fylla och bråk. Polisen hade under lördagen skrivit 98 ordningsböter och 13 brottsanmälningar.

– Vi vet att det åkt folk från länet och ner. Om det var några från Karlskoga eller Degerfors kan vi inte med säkerhet säga, men det samlades ihop ett gäng i Laxå och åkte gemensamt därifrån till Lidköping, säger Rasmus Eriksson vid polisen.

Polisen var förberedda på att det kunde bli stökigt när bilarna senare på kvällen återvände till länet, något som visade sig utebli.

– Vi var beredda på att det skulle kunna bli stökigt när de kom tillbaka, men det klarade sig och var sen väldigt lugnt på natten, säger Eriksson.

Helgen totalt sett i Karlskoga och Degerfors beskrivs även den som lugn och utan några större incidenter.

Artikeltaggar

Bilburen ungdomBilträffBrott & blåljusDegerforsKarlskogaLaxå

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.