Hot mot politiker polisanmält av kommunen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
En politiker i Degerfors har utsatts för hot, något som kommunen har polisanmält. Det uppger Sveriges Radio P4 Örebro.

Kommunens säkerhetssamordnare Per Hllding uppger för radiokanalen att det handlar om ett hotfullt brev. Han vill inte gå in på detaljer om vem som blivit hotad eller hur, med hänvisning till att ärendet utreds. Han säger att det handlar om en person som kan förknippas med vissa politiska beslut.

– Då finns det personer som inte kan skilja på att det är ett politiskt beslut, utan att väljer att gå på en enskild person. Det är högst olyckligt, säger Hilding till radiokanalen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.