Ändrad dom om kraftverket i Valåsen

Näringsliv
PUBLICERAD:
Hättsjön förvaltning har tidigare ansökt om tillstånd för att ta över och driva vattenkraftverket vid Valåsen.

Mark- och miljödomstolens dom kom 2019, men företaget valde då att överklaga domen till mark- och miljööverdomstolen då de tyckte att minimitappningen var för hög. Minimitappning är vatten som ska rinna förbi turbinerna och se till att älv/bäckfåran har vatten.

Nu har den nya domen kommit.

Mark- och miljööverdomstolen ändrar den tidigare domen endast när det kommer till villkor fyra, vilket gäller minimitappning. Det nya beslutet ger företaget rätt att minska mängden vatten som ska rinna förbi.

I övrigt avslås överklagandet.

Hättsjön Förvaltning har valt att avvakta med att kommentera domen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.