Mycket positivt på Skrantaskolan

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenterna menar att det finns mycket positivt med Skrantaskolan.
Foto: Olivia Hahne
Häromdagen kunde man läsa en artikel om Polytech och hur flera lärare ställer sig frågande till detta projekt, de anser att det tagit resurser från Skrantaskolan. Karlskoga tidning Kuriren valde då att granska detta, men av det vi kan läsa i artikeln så kommer tidningen inte fram till att så skett.

Att granska myndigheter är en viktig del av medias funktion i samhället. Det är även något som vi undervisar och pratar med våra elever om. Vi som personal på Skrantaskolan anser dock att om man inte kommer fram till några oegentligheter med det man granskar, så kanske man inte ska publicera en så stor artikel med stor rubrik på första sidan. Innehållet i artikeln kan påverka personers uppfattning av en namngiven skola på ett negativt sätt vilket varken gynnar elever eller personal. Ska man publicera en artikel om en så viktig instans som skolan så borde man betona att allt skötts som det ska.

Vi är flera personal på skolan som känner att det nu, indirekt, har målats upp en bild i vår lokala tidning av Skrantaskolan som vi inte känner igen. Skrantaskolan är en skola med fantastiska elever och en engagerad och kompetent personalstyrka som försöker göra allt vi kan för varje elev på skolan. Granska oss gärna, men om ni inte kommer fram till att några fel begåtts så får ni gärna betona det. Ni är också välkomna att skriva om allt positivt som sker på skolan dagligen

Personal på Skrantaskolan

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.