Tror någon haft knark i glaset

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En tjej i 18-årsåldern har dömts vid Örebro tingsrätt till ungdomsvård för ringa narkotikabrott.

Det var den 19 december som tjej togs av polisen och hon fick göra ett blodprov. Resultatet visade att hon hade amfetamin i kroppen. Kvinnan nekar till brott och säger att hon varit på en fest och blivit väldigt berusad och att någon på festen måste ha hällt amfetaminet i hennes glas. Hon vill inte namnge personerna på festen.

Tingsrätten anser att den berättelse som hon lämnat inte är tillräcklig eftersom uppgifterna är mycket vaga, baseras på antaganden och inte kan kontrolleras.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.