Stal smink för 2 100 kronor

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En kvinna i 35-årsåldern från Kristinehamn dömdes vid Örebro tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter på 2 000 kronor för stöld och ringa narkotikabrott.

Det var i maj 2019 som kvinnan var inne på Lindex i Karlskoga och där stal kosmetika för 2 139 kronor. Själv säger kvinnan att hon fick ett samtal om att en bekant var sjuk och fått en chock och glömt att betala. En berättelse tingsrätten inte trodde på.

Vid gripandet fick kvinnan lämna ett blodprov och resultatet visade att hon hade spår av cannabis, heroin, amfetamin och de narkotikaklassade substanserna, diazepam och klonazepam i blodet.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.