Två kommunanställda i Degerfors varnas

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Två kommunanställda i Degerfors har fått en varning för misskötsel i arbetet.

Den ena, har enligt varningen, vid ett flertal tillfällen skickat olämpliga mejl till arbetsgivaren trots samtal om mejlen. Därför anser arbetsgivaren att personen brustit i sitt yrkesansvar och att agerandet är oacceptabelt.

Den andra personen har, enligt kommunens varning, under arbetstid använt kommunens bilar för att göra privata ärenden och kommunen skriver att fortsatt misskötsel utgör ett brott mot anställningsavtalet och kan leda till uppsägning eller avsked.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.