Hoppa till huvudinnehållet

Trummisen Bosse Skoglund är död

Publicerad:
Bosse Skoglund blev 85 år.

Musikern Bosse Skoglund är död, skriver musiktidningen Sonic Magazine. Han gjorde sig känd som trummis i flera olika genrer, bland annat jazz, blues och reggae.

Bosse Skoglund har spelat med Peps Persson sedan 1970-talet och på skivor och konserter med artister som Monica Zetterlund och Hasse & Tage och med band som Arbete & fritd och Bill Öhrströms Bills Boogie Band.

I en dokumentär gjord av Sveriges Radio P2 berättade Skoglund själv om hur han ville bli trummis efter att ha hört swingmusikern Gene Krupa som femåring. Hans karriär tog fart när han spelade trummor på en Lars Gullin-skiva 1960. Sedan hördes han på låtar som "Varm korv boogie", "Tunna skivor" och "Är du kär i mej ännu, Klas-Göran?".

Vid 70 års ålder gav han ut soloplattan "Groovesopor", där han spelade alla instrument och sjöng själv, 2016 släppte han "Mantra sessions" tillsammans med artisten och mångårige samarbetspartnern Johan Zachrisson, känd som Zilverzurfarn.

Enligt hans Facebooksida gick Bosse Skoglund bort på sin 85-årsdag.

Bosse Skoglund blev 85 år.

Artikeltaggar

DödsfallNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.