Smuts och matrester vid spis och kylar

Näringsliv
PUBLICERAD:
Inspektörer från tillväxt- och tillsynsförvaltningen i Karlskoga kommun har gett en restaurang ett föreläggande att åtgärda allvarliga brister med rengöring.

Inspektörerna gjorde den 15 mars en planerad livsmedelskontroll på en restaurang i Karlskoga. Vid kontrollen var rengöringen kraftigt eftersatt på flera ställen i lokalen vilket resulterade i ett underkänt resultat. Bland annat fanns ansamlingar av smuts och matrester vid spis, på kylar, väggar, golv och strömbrytare.

Förvaltningen skriver att de aktuella bristerna som är av sådan karaktär att livsmedelssäkerheten inte säkerställs i verksamheten.

Restaurangen har fram till den 22 april att åtgärda bristerna.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.