Konst visas på säkert sätt

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Almgrens Sidenväveri.Foto:Hans T Dahlskog 1003COPYRIGHT:SCANPIX SWEDEN
Foto: Hans T Dahlskog
Många vill säkert se konst, och exakt det kallar Norra Vätterns bild- och formkonstnärer sin samlingsutställning som invigs den 24-25 april.

Invigningen sker på coronasäkert avstånd utomhus i Askersunds hamn respektive utanför K-ringen i Motala. Utomhusutställningen kommer även att finnas på plats under Konstrundan den 1-2 maj. Värdar som kan informeraochdela ut program finns tillgängliga.

Förra året erbjöd man en digital runda på hemsidan, men 2021 års konstrunda genomförs live. I år har man 81 deltagare utspridda på 58 stopp. Det kommer att erbjudas både bildkonst och textila tekniker i både mjuka och hårda material.

Norra Vätterns Konstrunda arrangerades första gången i Askersund 1997.Då deltog elva konstnärer. I år finns det tre stopp i Tiveden, 27 i Askersunds kommun och 28 i Motala kommun.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.