Stärkt orderingång för Saab

Näringsliv
PUBLICERAD:
Saabs orderingång ökade med 22 procent första kvartalet.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Försvarsindustrikoncernen Saab redovisar ett rörelseresultat på 597 miljoner kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med rörelsevinsten på 560 miljoner kronor motsvarande period 2020.

Försäljningsintäkterna steg samtidigt till 9 088 miljoner kronor, från 8 040 miljoner kronor, medan orderingången ökade 22 procent till 5 871 miljoner kronor, från 4 823 miljoner kronor ett år tidigare.

"Utvecklingen drevs av stora ordrar inom den försvarsrelaterade verksamheten. Orderingången förbättrades på flera marknader där Saab är aktiva men utvecklingen var särskilt stark i Sverige", säger Micael Johansson, vd på Saab i en kommentar.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.