BIK-back lämnar för konkurrent

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Axel Bergkvist.
Foto: Kajsa Juslin
Axel Bergkvist och BIK skildes åt i samförstånd och som vänner. Nu fortsätter backen i stället karriären i BIK:s seriekonkurrent Mora.

Bergkvist, 20, anlände från ett nordamerikanskt junioräventyr i OHL-laget Kitchener Rangers och noterades inklusive slutspel för 20 poäng och noll i plusminus på 53 matcher.

Bergkvist gjorde näst flest poäng av BIK:s backar i grundserien, men var ändå besviken på sin individuella säsong. Det var också mot den bakgrunden som Bergkvist valde att söka ny klubb snarare än en förlängning med BIK.

– Jag har inga "hard feelings" alls, utan vi kom fram till att det här var det bästa för mig. Jag har haft en jättefin tid i klubben och ångrar ingenting, jag är jättenöjd över att jag valde BIK. Sen så hade de kanske önskat sig lite mer av mig och jag hade önskat mig lite mer speltid.

BIK:s klubbchef Torsten Yngveson delar Bergkvists bild om ett gemensamt beslut och ett vänskapligt farväl.

– Vi har väl haft en dialog under hela säsongen i stort sett och det har inte riktigt varit som klubben har velat eller som Axel har velat. Det var nog samsyn i beslutet att han skulle lämna.

Den spelskicklige Leksandprodukten vänder nu hem till dalarna för att representera sin barndomsrival Mora.

– Det känns jättebra. Jag gillar sättet de spelar hockey på – med mycket kreativitet, fart och fläkt. De gjorde också bra ifrån sig ifjol och hörde av sig och visade ett bra upplägg.

Hur blir det att i stället möta BIK nu?

– Det kommer bli speciellt, absolut. Man kommer ju känna en hel del spelare i laget. Jag ser verkligen fram emot det, det kommer verkligen bli kul att komma tillbaka till Nobelhallen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.