Hoppa till huvudinnehållet

Utmärker sig även i pojklaget: ”Jag brukar butta tillbaka”

Publicerad:
Ebba tränade både med F07- och P07-laget när tidningen var på plats och brukar, med framgång dessutom, även spela matcher med P07.
Ebba tränade både med F07- och P07-laget när tidningen var på plats och brukar, med framgång dessutom, även spela matcher med P07. Foto: Dennis Pavlovic

Jonna Iwanczyk har gjort uppemot tio mål när hon har förstärkt P07. Ebba Platni irriterar i sin tur många killar med sin energiska spelstil.

– Jag brukar oftast butta tillbaka. Dom andra lagen underskattar mycket, säger Ebba med ett skratt.

Elias har stått i mål från start: "Lite rädd blir man väl ibland..."Spelarna som är Karlskoga HK:s framtidshopp

Det finns inte bara kvantitet, utan i allra högsta grad även kvalitet i KHK:s två lag.

Spänstige Elias Karlsson flög otäckt högt för vikarierande målvakten tillika ordföranden Håkan Gustavsson innan sina avslut i mål.

På tjejsidan tror tränaren Mattias Karlsson att Jonna Iwanczyk, som är född 2006 och därmed är ett år äldre än majoriteten av sina lagkamrater, hade blivit uttagen i Värmlandslaget om inte processen hade ställts in på grund av corona.

Det är lätt att förstå varför när man tittar på hennes målsiffror.

Jonna dundrade in 14 mål i F07-lagets senaste match, 2–1 i vunna perioder mot Vintrosa (33–27 totalt) i genrepet till den serie som aldrig kom i gång.

Rekordet för antalet mål i en och samma match ligger på runt 20 i tjejlaget och tio i killaget.

– Det är lite mer motstånd och så, när man spelar med killarna. Man märker att de blir lite mer fega i försvaret, säger Jonna med skratt.

– Jag har bra band med killarna i laget, jag tränar med dom också.

Jonna Iwanczyk har visat sig vara en målskytt av rang.
Jonna Iwanczyk har visat sig vara en målskytt av rang. Foto: Dennis Pavlovic

Ebba Platni utmärkte sig, liksom vassa målskytten Jonna Iwanczyk, också på P07-träningen.

Ebba ser ut att vara lite mer allround i sin spelstil – målskytt, speedkula och energiknippe i ett. Det senare kan reta upp killarna i motståndarlaget.

– Jag har fått någon liten kille att bli lite arg och butta till mig. De kan bli lite tjuriga när de inte kommer förbi, säger Ebba med ett skratt.

Som läget är just nu känner Jonna och Ebba att de vill satsa på handbollen och de gör gärna sina första seniormatcher i ett framtida KHK-lag.

Vikarierande målvakten tillika ordföranden Håkan Gustavsson fick bekänna färg när han ställdes mot spänstige Elias Karlsson...
Vikarierande målvakten tillika ordföranden Håkan Gustavsson fick bekänna färg när han ställdes mot spänstige Elias Karlsson... Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

Ebba PlatniHandbollJonna Iwanczyk

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.