Hoppa till huvudinnehållet

Nyckelspelaren Thorell lämnar BIK – fortsätter utomlands

Publicerad:
Gustaf Thorells storspel i SHL-kvalets semifinalserie var nära att betyda att BIK Karlskoga tog sig till kvalfinalen mot Timrå.
Gustaf Thorells storspel i SHL-kvalets semifinalserie var nära att betyda att BIK Karlskoga tog sig till kvalfinalen mot Timrå. Foto: Kajsa Juslin

Gustaf Thorell, 31 år, lämnar BIK Karlskoga.

Det beskedet kommer från BIK under torsdagen.

Efter att ha spelat i Karlskogaklubben de fyra senaste säsongerna, sju totalt, väljer Thorell att tacka för sig i Karlskogaklubben.

Det har tidigare förekommit uppgifter om att han är aktuell för spel utomlands.

Nu ska det vara det som är anledningen till att han tackar för sig i BIK.

Klubben uppger att det funnits en klausul i kontraktet som gör det möjligt för Thorell att bryta det om möjligheten att spela utomlands dyker upp.

Ledande spelare

Den gångna säsongen var han en av lagets ledande spelare. Till att börja med gjorde han ett starkt avtryck i hockeyallsvenskans grundserie. I kvalet höjde sig både han och hans kedja, där även Henrik Björklund och Linus Karlsson ingår, ytterligare – från en redan mycket hög nivå.

Sammanlagt svarade han för 60 poäng, via 19 mål och 41 målgivande passningar, på de 51 tävlingsmatcher som han spelade för BIK spelåret 2020–2021.

”Känslosamt”

– Först och främst vill jag tacka för alla fina år. Jag känner en stor tacksamhet gentemot föreningen och alla människor runt BIK som gör klubben till det den är. Det blir väldigt känslosamt nu när det är klart att jag ska lämna. BIK har varit och kommer alltid vara en stor del av mitt liv och jag känner mig stolt över att ha fått representera föreningen i så många år, säger Thorell till BIK:s hemsida efter avskedet.

Där tillägger klubbchefen Torsten Yngveson:

– "Gurra" har varit en av hörnstenarna i BIK de senaste säsongerna och vi hade naturligtvis gärna sett att han varit det några år ytterligare. Nu blir det inte så utan vi önskar i stället Gustaf lycka till och tackar för hans insatser i klubben.

Kontraktsläget

Spelare som har kontrakt till och med säsongen 2021–2022: Alexander Leandersson, Arvid Aronsson, Wilhelm Westlund, Henrik Björklund, Robin Carlsson, Sebastian Fakt, Åke Stakkestad, Aleksi Rekonen och Mikael Eriksson.

Till och med 2022–2023: Gustaf Franzén och William Pethrus.

Artikeltaggar

Gustaf ThorellIshockeyTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.