Saab säljer radarsystem till amerikanska flottan

Näringsliv
PUBLICERAD:
Den amerikanska flottan har beställt tre radarsystem från Saab. Arkivbild.
Foto: Ethan Jaymes Morrow/AP/TT
Den amerikanska flottan, US Navy, har beställt tre radarsystem från Saab, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Priset ligger på omkring 310 miljoner kronor.

"Genom att utnyttja vår radarteknik som redan är i drift hos den amerikanska marinen, förstärker Saab tillsammans med Naval Air Traffic Management Systems Program Office fartygens förmåga till flygtrafikledning och säkerställer på så vis beredskap och kostnadseffektivitet", säger Erik Smith, vd och koncernchef för Saab i USA, i ett pressmeddelande.

Den första leveransen planeras till 2022. Enligt Saab kommer radarsystemet fungera "som den primära radarn för flygtrafikledning av såväl bemannade och obemannade flygsystem ombord på marinens kärnkraftsdrivna hangarfartyg och amfibiefartyg".

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.