Tydliga prioriteringar

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent är glad över att inte vara kommunanställd.
Foto: Sigun Carlen-Slottner
Har under de senaste dagarna läst artiklar i tidningen där ledande personer i kommunen beklagat sig över att personalen i Karlskoga kommun är missnöjda över sin arbetsgivare och att ett stort antal inte heller skulle rekommendera Karlskoga kommun som arbetsgivare.

När man sedan följer tisdagens kommunfullmäktigesammanträde får jag en ännu större förståelse för att stor del av de anställda känner så.

Det politiska styret väljer under det sammanträdet att ta pengar från kommunens befintliga likviditet, 8 miljoner kronor att lägga till de redan 12 miljoner som avsatts till en arkitektritad bro vid Björkborn, totalt 20 miljoner kronor.

När frågan om ”bonus” retroaktiv utbetalning till de som under löneförhandling endast hade utrymme med 1% på grund av rådande pandemi skulle tilldelas 4700kr för att de ”avstod” i löneförhandlingen fanns till slut två förslag till beslut. Kommunstyrelsens och förslaget att samtliga kommunanställda skulle tilldelas ”bonus” på 4700kr.

Den styrande majoriteten med sverigedemokraterna i koppel kritiserade det alternativa förslaget som oansvarigt istället för att se det som en satsning på kommunens anställda. Där kunde man inte se att det fanns några pengar trots kommunens överskott på historiska 130 miljoner kronor.

Detta blir så tydligt vilken prioritering alliansen och sverigedemokraternas har för Karlskoga. Hoppas innerligt att alla kommunanställda kan gå ner till Björkborn och titta på bron när den kommer på plats och verkligen känna uppskattning för det slit, de anpassningar de gjort och ”hållit i och hållit ut” under pandemins första år.

Hopps att jag har fel men tror inte att det kommer att ske. Pengar är inte allt men är tämligen övertygad om att ”bonus” för samtliga kommunanställda hade känts mer uppskattat och vill man framstå som en attraktiv arbetsgivare skulle man valt den vägen.

Lyckligtvis inte kommunanställd

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.