Du trampade i klaveret

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent får svar på tal.
Foto: Lien, Kyrre
Svar på insändare ”Dra inte alla män över en kam”

Hej Jonas.

Jag tror tyvärr att du lyckas med två ofrivilliga klavertramp i ditt svar till Gabriellas förträffliga krönika.

Tidigare texter i ämnet:

Dels drar du (helt i onödan) ”inte alla män”-kortet, trots att det hon skriver handlar om att hon efterlyser att vi män låter höra om oss i denna viktiga fråga. Jag tror säkert att hon mycket väl vet om att de flesta män inte slår, mördar eller våldtar. Men att fler män behöver våga säga ifrån och visa var vi står och ta en aktiv roll i debatten, både publikt och vid fikaborden.

Dessutom lyckas du på ett olyckligt sätt, som samhället alltför ofta gjort historiskt, resonera att en misshandlad eller dödad kvinna, lite grann får skylla sig själv, som söker sig till ”det lite farliga, lite utanför boxentänket”. Det är ALDRIG offrets fel. Att ens insinuera det kommer aldrig leda till en verklig förändring.

Så heja Gabriella och alla kvinnor som hjälper till att driva denna viktiga fråga! Nu måste vi män haka på för att tillsammans försöka få till en förändring, som jag i grunden tror handlar om att vi fortfarande har mycket att jobba med kring jämställdhet.

Politiken kommer inte att kunna lösa detta själv. Det är allas vårt ansvar. Och så länge frågan är en renodlad ”kvinnofråga” kommer den, ironiskt nog, inte att få den politiska tyngd som krävs för att få till de lagändringar som efterfrågas.

Peter

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.